MAGAZINUL DE PORTRETE, un BRAND unic, creat de către graficianul Ion Baic

MAGAZINUL DE PORTRETE, un Brand unic creat de către artistul grafician Ion Baic îşi deschide porţile la Alba Iulia!

REPORTER HASURA.RO: Bună ziua, ce v-a determinat să înfiinţaţi acest magazin de portrete?

ION BAIC: Bună ziua în primul rând cititorilor acestui articol și nu în ultimul rând tuturor iubitorilor de artă și frumos. Determinarea a fost datorită cererii destul de mare pe această nișă artistică, gândindu-mă că dacă ar exista un loc public în care accesul clienților poate fi realizat mai ușor decât din vorbă în vorbă, vor fi mulțumiți.

REPORTER HASURA.RO: Cum considerați că un client poate intra în posesia unui astfel de portret original și care sunt costurile pentru un astfel de serviciu?

ION BAIC: Este extrem de simplu. Pagina de Facebook pe nume Magazinul de portrete. Acolo după ce vor putea vedea exemplele, vor intra în contact cu mine, trimițându-mi o fotografie la rezoluție bună cu persoana/persoanele care se doresc a fi portretizate, făcând ulterior plata în contul bancar al firmei, iar în momentul în care-mi arată dovada plății, mă voi ocupa pentru finalizarea desenului, ca la final să-l trimit pentru a ajunge în posesia beneficiarului împreună cu factura comenzii. Costurile unui astfel de portret în tuș pe format A4 este de 200 RON pentru un portret în care este evidențiată o singură persoană, 350 RON pentru cuplu, respectiv două persoane iar pentru desen de familie cu 3, 4 sau 5 persoane este de 500RON.

REPORTER HASURA.RO: Din câte am înțeles folosiți două tehnici de abordare în realizarea acestor portrete. Care este diferența dintre ele atât din punct de vedere artistic dar și ca diferență de preț?

ION BAIC: Într-adevar, portretele realizate de către mine sunt atât în tehnică de lucru digitală cu tabletă grafică WACOM INTUOS 3, cât și în manieră clasică cu tuș pe hârtie. La ambele tehnici folosesc doar linie, desenul având similarități cu o gravură de secol XVIII. Nu există diferență de preț, chiar dacă în manieră clasică este mai multă bătaie de cap. Prețul este același. Diferența ca și calitate artistică, este că în tehnica digitală se pot vedea mai evident finețurile de linie și hașură devenind desenul mai curat, pe când în maniera clasică portretele capătă o formă mai rigidă, uneori mai plastică de abordare.

REPORTER HASURA.RO: Puteți să ne arătați două exemple? Una în manieră clasică cu tuș pe hărtie, și alta în tehnică digitală?

ION BAIC: Desigur!

arhiepiscopul
smiley si gina

REPORTER HASURA.RO: Dar dumneavoastră ați făcut o galerie a președinților Consiliului județean Alba. Puteți să spuneți cititorilor câteva cuvinte despre aceasta?

ION BAIC: În anul 2013 s-au aniversat 45 de ani de la înființarea Consiliului Județean Alba. La inițiativa domnului Dan Popescu, actualul administrator al Județului Alba s-au realizat aceste portrete în tehnica litografie, reprezentând toți președinții de Consiliu Județean de la înființarea acestuia până în prezent, de către mine. Lucrările au fost transpuse pe piatră litografică la universitatea de arte din Cluj Napoca. Expoziția este permanentă și poate fi vizitată pe culoarul care duce la biroul președintelui.

portrete presedinti

REPORTER HASURA.RO: Vă mulțumesc pentru interviul acordat. Cum pot viitorii dumneavoastră clienți să intre în contact direct cu dumneavoastră?

ION BAIC: La numărul de telefon 0743018828 sau de pe pagina de facebook  MAGAZINUL DE PORTRETE. De asemenea îmi pot scrie și pe adresa de e-mail artamisterioasa@gmail.com

MAGAZINUL DE PORTRETE