TÂRGUL DE TURISM RURAL DE LA ALBAC – din culisele designului

Și în acest an, Târgul de Turism Rural de la Albac a fost un succes. Au fost implicate multe comunități iar profesionalismul organizatorilor a fost pe măsura așteptărilor publicului. O mică parte din acest eveniment, dar foarte importantă este promovarea și graphic designul. Începând cu afișul de eveniment care a fost promovat în social media și în presă, plăcuțele laminate ale meșterilor populari, precum și diplomele pentru participare și concurs, bannerele online și nu în ultimul rând meshurile din sala de sport, pe care vi le prezentăm aici, toate aceste materiale au fost necesare pentru o bună desfășurare într-un cadru estetic, modern și social al singurului târg de turism rural din România. În afișul de mai jos, graficianul Ion Baic a folosit o compoziție echilibrată în care axa citirii acestuia se face în formă de Z oferind cursivitate vizuală privitorului în ordinea stabilită de program. Trecerea de la fotografie la nuanța de albastru se face printr-un filigram care simulează colinele dealurilor și ale munților, legând astfel într-un mod sensibil cele două secțiuni aparte, respectiv textul în raport cu imaginea, dând astfel o plăcere privitorului dar mai ales o dorință pentru a vizualiza în întregime conținutul.

afis albac final PROGRAM REFACUT

Personalizarea sălii de sport din Albac cu meshuri de eveniment

Evenimentul Târgului de Turism Rural de la Albac a necesitat foarte mult efort intelectual și în acest an. Organizatorii au vrut ca de jur împrejurul sălii de sport, unde s-a ținut o parte din eveniment, să existe în spatele standului fiecărei comune participante în eveniment, un mesh de 4,5 metri pe 2,5 metri cu un design modern și reprezentativ.

montaj 1


montaj 2
montaj 3
montaj 4

Aceste meshuri, au necesitat foarte multă răbdare, graficianul ținând în mod deosebit de a fi tipărite la o rezoluție foarte mare, respectiv 150 de dpi pentru dimensiunea menționată mai sus pentru ca imaginea să fie clară, poziționarea acestora fiind într-un spațiu închis. Pentru a păstra aceeași unitate vizuală, diplomele au fost create pe același concept și coloristică.

diplome
placute mesteri 2023

Plăcuțele care s-au poziționat pe masa fiecărui meșter popular, graficianul Ion Baic le-a realizat pe nuanță de roșu aprins, pentru a ieși în evidență numele și localitatea. În spatele fiecărui eveniment este o muncă de detaliu și foarte multă analiză realizată de către oameni profesioniști și care știu bine ceea ce doresc să obțină pentru a fi de succes. Pachetul de bannere online și-a păstrat conceptul evenimentului, fiind machetate pe formatul alocat de către fiecare publicație online.

bannere